До края на месеца се подават документи за рециклиране на опаковките

До края на месеца се подават документи за рециклиране на опаковките
A A+ A++ A

Вече има официално обявен конкурс за организации по оползотворяване на отпадъците от опаковки. Те ще обслужват 22 от районите в Столична община за 5 години. Важен критерий, който е заложен е увеличението на броя и разположението на съдовете за разделно събиране на отпадъци от опаковки, информират от Столична община, цитира Столица.бг

Задължително е кандидатите да са Организации по оползотворяване на отпадъци от опаковки с разрешение по чл.81 по ЗУО. Допълнителен критерий, който е заложен, да разполагат с площадки и подходящи съоръжения за предварително третиране и  сепариране на събраните разделно отпадъци.

От кандидатите се изисква да предложат надлежен План за организиране на системите за разделно събиране на отпадъци, който ще бъде оценен и трябва да съдържа местонахождение, брой и вид на съдовете в схемата, която се предлага. Столична община ще подпише с кандидати, които отговарят на условията и имат най-добра обща оценка по обявените критерии.

Според закона, до 1 януари 2018 г. общините трябва да рециклират поне 40% от общото тегло на отпадъците. Столична община рециклира 51% през 2016, информира Йоана Христова, зам.-кметът на СО по екология. Срокът за прием на документите е 30 ноември до 17.00 ч. Допълнителна информация може да се получи на сайта на общината.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници