Москва: Режимът в Киев има всички черти на неонацизма

Москва: Режимът в Киев има всички черти на неонацизма
A A+ A++ A

Кремъл заяви, че е съгласен с оценката на руския външен министър Сергей Лавров, според когото украинският режим има всички черти на неонацизма, предаде ТАСС.

"За наше огромно съжаление в Украйна очевидно и безспорно има определени прояви на неонацизъм", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в коментар по повод думите на Лавров.

"В тази връзка е напълно справедлива подобна оценка на действията на властите, които мълчаливо одобряват и си затварят очите за проявите на неонацизъм в Украйна", заяви още Песков.

Той обясни какво има предвид под черти на неонацизма. "Това е и фактът, че неонацистите въобще не крият своите позиции, открито говорят за своето отношение към тези или онези събития, героизират нацисти, говорят за своята привързаност към идеологията на тези нацисти. Всички тези неща са много добре известни прояви, известни на целия свят, това не е тайна за никого", каза говорителят.

  

По-рано днес Лавров заяви по радио "Комсомолская правда", че украинският режим има всички черти на неонацизма.

"Ние не воюваме с украинския режим. С украинския режим, който има всички черти на нацизма и неонацизма, воюват рускоезичните граждани на Украйна, които живеят в Донбас", каза министърът.

Попитан защо Москва не прекъсва отношенията с Киев, той отговори: "Ние имаме отношения с украинската държава, която е много по-важна за нас от този режим, който дойде на власт благодарение на предателството на Запада към всички норми на международното право и международното поведение."

 

 

"Украинският народ не е виновен и съм уверен, че преобладаващата част от украинския народ иска мир в своята страна, иска да се избави от този позорен режим и да се върне към нормални отношения с Русия", заяви още Лавров.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници