Електрическа или традиционна четка за зъби?

Електрическа или традиционна четка за зъби?
A A+ A++ A

И електрическата, и традиционната четка за зъби има своите качества и недостатъци. Научете повече за тях, за да изберете най-добрата четка за вас.

Ефикасност

  • Електрическата четка за зъби извършва десетки хиляди движения в минута, с което има по-добър ефект при отстраняването на плаката. По принцип се смята, че електрическата четка не наранява венците.
  • Традиционната четка масажира венците. От друга страна, косъмчетата й по-трудно проникват между зъбите и не отстраняват толкова ефективно плаката. Заради това четкането на зъбите трябва да се последва от почистване с конец за зъби.

Употреба

  • Електрическата четка за зъби има своите особености по отношение на употребата – една електрическа глава за цялото семейство, а всеки адаптира на нея своята четка или всеки има своята електрическа четка. Електрическата глава на четката трябва да се зарежда редовно.
  • Традиционната четка има своето значително предимство – всеки член на семейството има своята четка за зъби с различен цвят и може да я използва, без да се съобразява с останалите и по всяко време. При пътуване удобството е значително по-голямо.

По отношение на цената – инвестицията в електрическата четка за зъби е значително по-голяма.

Каквато и четка да изберете, не забравяйте да я подменяте с нова на всеки 2 месеца!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино