Красимир Вълчев: Не чух никакви доводи от БСП за ромската интеграция

Красимир Вълчев: Не чух никакви доводи от БСП за ромската интеграция
A A+ A++ A

БСП критикуват механизма на ромската интеграция, но всъщност не чух никакви доводи от тях, а по механизма работиха над 11 000 души в над 1000 екипа. Аз не бих омаловажил толкова лековато работата на всички хора. Напротив, механизмът показа, че когато институциите работят заедно, има ефект. Над 30 000 деца са допълнително записани. Това каза пред журналисти в парламента министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, предаде репортер на Novini.bg

Много по-трудно е, ако учителят отиде сам в дома на детето, чийто родители не искат да го пуснат на училище. Работата на екипите вече не е фокусирано само върху записването на децата на училище, а и върху оставането им в училище, заяви Вълчев.

БСП не разбират, че проблемът не е само социално-икономически, а социалено-културен. Затова и сме заложили толкова на учителите, защото те полагат ежедневно полагат усилията, посочи образователният министър.

Не е цел на образователната система да изхвърлим децата от системата, а да ги задържим, добави той.

В училища с проблемни деца трябва да се работи 3-4 пъти по-усилено, затова предоставихме допълнителни средства. Трябва да ги задължим с всички инструменти на държавата да ходят на училище. Ранното обхващане в детска градна също е ключов фактор. Всяко едно дете има необходимост от различна подкрепа и от допълнителна работа. Много се надяваме, опозицията да разбере, че най-важният актьор е и ще остане учителят. Когато се раелизира увеличението на заплатите на учителите, те ще станат с над 25% от средните за страната, каза още Красимир Вълчев.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници