МЗ проверява случая с починалото в Плевен бебе

МЗ проверява случая с починалото в Плевен бебе
A A+ A++ A

"При случая с починалото бебе в Плевен има недооценка на състоянието, има пропуски". Това каза зам.-здравният министър Бойко Пенков пред бТВ. Той уточни, че ще има и допълнителна проверка по случая.

Докторите не обърнали адекватно внимание малкия Преслав, пък смятат родителите му. „Потърсихме помощ, но цяла нощ госпожата, защото за мен тя не е лекарка, опитваше да свали температурата на детето със спирт, при положение, че вкъщи му бях дала нурофен. Доведох го с температура 39,5, а тя го заливаше със спирт и ни караше да го разхождаме по боди с къс ръкав", разказа майката на момченцето на 1 г. Тя е очаквала детето да бъде прието в болница и да бъде изпратено за изследване, но нищо подобно не се случило. Накрая лекарката ми сложила свещичка ефералган , била му орбазон, то свалило температурата и било изпратено у дома.

Детето обаче пак вдигнало температура и родителите отишли в частна клиника, разказа и бащата. Там лекарят казал, че такъв е вирусът и детето до 3 дни ще се оправи. Предписаха ми още лекарства. Детето тогава било с 39,8, но пак не му били пуснати изследвания.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите