Поставят две камери за скорост на бул. България

Поставят две камери за скорост на бул. България
A A+ A++ A

Две камери за скоростта ще бъдат поставени по бул. България в отсечката между кръстовищата с "Иван Евст. Гешов" и "Гоце Делчев". Това обяви инж. Димитър Петров от дирекция "Транспорт" на Столична община. Малко преди светофара с "Гешов", вчера стана тежка катастрофа. Като по чудо нямаше жертви, пише Столица.бг

Автомобил бе ударен от ауди и прелетя рез металните заграждения и падна върху трамвайните релси. Закупили сме две устройства за скоростта. Сега са в Столична община, преминават сертифициращи тестове и ще ги дадем на КАТ-София. В пиковите часове има много нарушители, които карат в буслентите и подаваме сигнали до КАТ от нашето видеонаблюдение, каза инж. Петров пред Нова телевизия.

Свидетел на вчерашната каскада е станал директорът на болница "Пирогов" проф. д-р Балтов. "Карахме спокойно в средна лента и покрай нас профуча сиво ауди. Ние се движехме с 60 -70 км, то буквално прелиташе в жълтата лента и на 250 м преди светофара реши, че трябва да мине в средната лента. Направи си място като удари 2 коли и едната изхвърча на релсовия път. Аудито се движеше с изключително висока скорост, без спирачен път. Чудо е, че няма жертви, раказва д-р Балтов. Той обясни, че буслентата била празна и единственият с превишена скорост  е било аудито. "Между "Гешов" и "Гоце Делчев" не зам дали е необходима такава лента, защото има два автобуса и една спирка. Правилата трябва да се спазват, бесен съм, че има такива шофьори. Но между 18 - 20 ч. вместо към Бояна да се върви в 3 ленти, се пътува в 2 ленти, коментира докторът. "Няма как буслентата да създава предпоставки за инциденти, предпоставки се създавата при нарушение на правилата за движение. Буслентата е необходима, където има закъснение. По бул. България има натоварени автобусни ленти и времето им е намалено двойно. Това са три линии по един от най-натоварените булеварди в София. Трябва да се спазват правилата, за да има ефект. Един автобус се равнява на 50 автомобила и се дава приоритет на градския транспорт, тъй като се опитваме да увеличим скоростта му, аргументира се представителят на Столична община.


Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници