Тръмп разкри, че срещата с Ким Чен-ун ще бъде на 27 и 28 февруари

Тръмп разкри, че срещата с Ким Чен-ун ще бъде на 27 и 28 февруари
A A+ A++ A

Доналд Тръмп произнесе годишната реч "За Състоянието на съюза". Американският президент отправи призив за единство към Конгреса и коментира чувствителни теми като имиграцията, стената по границата с Мексико и отношенията със Северна Корея.

82-минутна реч на американския президент, в която той обобщи политическите си приоритети. И направи важно съобщение за втора среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Остава още много работа, но отношенията ми с Ким Чен-ун са добри. С него ще се срещнем отново на 27 и 28 февруари във Виетнам.

Във външнополитически план Тръмп се спря и на търговските отношения с Китай и ситуацията във Венецуела и Близкия Изток. Той разкритикува разследването на специалния прокурор Робърт Мълър, част от която касае подозренията за съглашателство между Русия и предизборния му екип по време на кампанията за президентските избори от 2016 г.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: В САЩ се извършва едно икономическо чудо и единствените неща, които могат да го спрат, са глупавите войни, политиката или смехотворните и партийни разследвания.

Доналд Тръмп засегна и друга чувствителна тема - тази за имиграцията и стената по границата с Мексико, която се зарече да изгради, защото по думите му стените спасяват животи.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Това е морален въпрос. Беззаконието по южната ни граница е заплаха за безопасността и финансовото благополучие на всички американци.

Президентът призова към единство републиканците и демократите в Конгреса.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Заедно можем да скъсаме с десетилетията на политически безизходици. Можем да преодолеем старите разделения, да излекуваме старите рани, да изградим нови коалиции, да изработим нови решения и да разгърнем невероятното обещание за бъдещето на Америка. Решението трябва да вземем ние.

Един контраст направи впечатление по време на речта в Конгреса. Много от представителките на демократите, включително председателката Нанси Пелоси, бяха облечени в бяло. По този начин те почетоха движението на суфражетките и борбата им за правото на жените да гласуват. От своя страна жените от Републиканската партия бяха избрали червения цвят.

Стейси Ейбрамс - изгряваща звезда на демократите, произнесе ответния адрес. Първата афроамериканка, която представя тази реч, се застъпи за средната класа и разкритикува намерението за изграждане на стена по границата.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници