Атентаторът от Бургас бил видян и в София

Атентаторът от Бургас бил видян и в София
Сигналите са подадени, след като МВР пусна третия фоторобот с възстановеното лице на атентатора. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Сигнали, че атентаторът от Бургас е бил видян в София са получени в Столичната полиция, съобщи директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.

Към момента от полицията не могат за кажат категорично дали човекът, взривил автобуса в Сарафово, е бил в града, предаде БНР.

Сигналите са подадени, след като МВР пусна третия фоторобот с възстановеното лице на атентатора.

Всички сигнали се проверяват. При част от проверките са установени и хора, които много приличат на фоторобота на атентатора.

„Получиха се много сигнали, че се е появявал и след атентата, което не би трябвало да се получават, тъй като основното предположение е, че лицето е загинало. Всички тези сигнали се проверяват, наистина има съвпадение по описание. Доста от хората, за които се говори, се установяват. Категорични данни в тази насока не бих могъл да твърдя, че са получени, поне до момента," заяви Валери Йорданов.

След като сигналът бъде проверен, ако се прецени, че в случая има оперативно интересни факти, информацията се изпраща в Главната дирекция за борба с организираната престъпност, обясни директорът на СДВР.

Специални мерки за сигурност ще бъдат взети при откриването на учебната година в еврейското училище в София на 15 септември.

Продължава да има засилено полицейско присъствие и на местата, където има граждани на Израел, както в метрото, моловете, ж.п. и автогарата в града.

#Трагедия в Бургас #Бургас #атентат #терористична атака #атентатор #СДВР #Валери Йорданов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници