Марешки се обиди на Валери Симеонов заради думите му за мъжествеността

Марешки се обиди на Валери Симеонов заради думите му за мъжествеността
A A+ A++ A

"Патриотите ще бъдат единни при гласуването на президентското вето, но мотивите на НФСБ не съвпадат във всяка точка с колегите", заяви от парламентарната трибуна депутатът от ОП и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

„Не смятаме, че преференциите носят някаква нова доза демокрация или мажоритарност. Напротив. Винаги сме били против засилване на този процент на мажоритарност от гледна точка на нивото на демократична избирателна култура, която се създава с десетилетия и векове, каквато за съжаление не можем да кажем, че в България е на необходимото ниво. Огромен риск при прилагането на чисто мажоритарен вот е тези столове и банки в Народното събрание да се напълнят със силикони, с ботокси, с ритнитопковци и всякакви представители на подземния свят от различните области, общини, градове и села даже. Рискът е много голям. Към настоящия момент пропорционалната система в Народното събрание е един легитимен представител на българското общество. Хубаво, лошо, с 8%, с 9 % рейтинг - това е нашето общество, това е народното представителство в парламента“, заяви Валери Симеонов. По думите му с преференциите се дава възможност за нечистоплътно изместване на всяка цена с използването на роднински връзки, на влияние, на натиск, на корпоративен натиск и ангажиране на големи фирми. Симеонов зави, че машинното гласуване не е панацея и няма да спре корпоративния вот. Той каза също така, че не е вярно, че българите в чужбина са лишени от права на гласувате.

„Втората манипулация, която непрекъснато повтаряте - за уседналостта. В точката, която разглеждаме, няма нито дума за това. Това не е предмет на ветото“, обърна се Валери Симеонов към ДПС.

Веселин Марешки реагира на изказването на Симеонов и заяви, че думите му за мъжествеността са били толкова обидни, колкото тези за майките на деца с увреждания.

Валери Симеонов обаче му отговори,че не изговарял изобщо тежки обиди към българските майки. „За разлика от доста политици в България, аз се гордея, че казвам истината. Но, ако все пак смятате, че съм обидил всички мъже, публично се извинявам. Вие не сте за мен критерий за политическа мъжественост“, заяви Симеонов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите