Вежди: Спорът България-Ватикана - като война Китай-Македония

Вежди: Спорът България-Ватикана - като война Китай-Македония
Категорично не мога да ви кажа дали ще се развалят отношенията, заради книгата на Кирил Маричков, каза Вежди Рашидов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Войните винаги започват в леглото и участват жени, а мирните договори се подписват на маса, обясни културният министър Вежди Рашидов в коментар на дипломатическия скандал между България и Ватикана.

„Всичко може да развали отношенията между две страни," посочи първоначално Вежди Рашидов в отговор на въпрос дали една книга може да е причина да се развалят дипломатическите отношения между две страни, предаде БГНЕС.

Светият престол не приема новия избор на София за посланик във Ватикана, тъй като пратеникът написал роман с хомосексуална сцена.

39-годишният Кирил Маричков – адвокат, който говори пет езика, в т.ч. италиански, и е женен за италианска гражданка, изглежда е съвършеният вариант за представител на България във Ватикана.

„Между Ватикана и България кой, кого да победи?! Това малко въпроса ми звучи – дали македонците ще обявят война на Китай и големият проблем е на македонците, че ще ги бият, ще ги бият, но къде ще ги копат, нали – това им е големият проблем – нямат територия," продължи с дипломатическия анализ Вежди Рашидов.

След тези разсъждения културният министър заключи, че „Не може да има война между, може да има дипломатически, политически някакви спорове..."

„Светът е в една динамика, отношенията се развалят след това идва нова дипломация, отношенията се оправят. Категорично не мога да ви кажа дали ще се развалят отношенията, заради книгата на Кирил Маричков," продължи Вежди Рашидов с по-мек тон.

Културният министър е категоричен, че Ватикана има право да избере кой да бъде посланик, защото „в крайна сметка той е посланик на България във Ватикана, а не в България".

„Да, Ватикана, знаете в книгата темата, която ги смущава, възможно е това да е един претекст, но това не е повод да се развалят отношенията," заключи културният ни министър.

#Вежди Рашидов #посланик #Ватикана #Кирил Маричков-младши #Кирил Маричков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници