Румяна Арнаудова с подробности за вчерашната спецакция в Благоевград

Румяна Арнаудова с подробности за вчерашната спецакция в Благоевград
A A+ A++ A

Розалина Кьосева е задържаният служител при специализираната полицейска акция в Благоевград. Това заяви на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде „Фокус“.

"Кьосева е разследващ полицай в 1-во РУ – Благоевград. Задържаната е изнасяла поверителна информация към лице, което е криминално проявено. По случая се работи активно от около 4 месеца. Розалина Кьосева е привлечена като обвиняема по 4 престъпления", разкри още главния прокурор", посочи Арнаудова.

Припомняме, че в понеделник се проведе специализирана акция срещу служител на ОДМВР – Благоевград.

"По същество изнасяната информация е била различна, но при всички случаи тя е била служебна тайна, включително и информация за близки и роднини за лица, които са представлявали интерес за криминалния контингент", разкри още говорителят на главния прокурор.

"През вчерашния ден бе създадена отлична организация между Районна прокуратура – Благоевград, Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, местните служители на тази дирекция, както и ОДМВР – Благоевград", коментира Арнаудова.

Говорителят на главният прокурор уточни, че за същата в рамките на разследването, в което са били използвани и специални разузнавателни средства, са били събрани доказателства за извършени от нея 4 престъпления.

"От около 1 година разполагаме със сигнали за нерегламентирани контактни на разследващ полицай Кьосева, но активно по случаят се работи от 4 месеца", допълни по темата районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки.

По думите му през времето, в което се работи по случая, е било образовано досъдебно производство.

„Съответно бяха експлоатирани специални разузнавателни средства, с чиято помощ беше установена престъпна дейност от полицейският служител Розалина Кьосева. Известно ви е, че едно обвинение не може да се базира на специализирани разузнавателни средства, затова в рамките на един кратък период от време бяха разпитани общо 13 свидетели, предстои да бъдат разпитани и други“, каза още районният прокурор Ковачки. Той добави, че към настоящия момент по безспорен и категоричен начин е установена престъпната дейност на полицейският служител.

„Затова утре предстои да бъде внесена мярка за определяне на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Кьосева“, добави прокурор Ковачки.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници