Петко убиеца на командоси продал къщата си от затвора

Петко убиеца на командоси продал къщата си от затвора
A A+ A++ A

Петко Петков от Лясковец, който се прочу след като застреля един и рани четирима командоси, нахлули в дома му по време на спецакция през 2014 г. се е опитал да се отърве от имотите си като ги продаде от затвора.

За целта Петко е издал пълномощно на своята майка Стефанка, която е продала семейния апартамент и мазето, намиращи се в центъра на Лясковец, за 6000 лв. на техен роднина пожарникар. Освен от жилището, по-рано, още през 2015 г. Петков се е освободил и от собствеността върху известно количество ниви в плевенско. Сделката за жилището обаче е атакувана в съда с жалби от майката, съпргата и дъщерята на убития от Стрелеца командос Емил Шарков. След разглеждането на случая, съдът е развалил сделката и я е обявил за нищожна. Според запознати с юридическите хватки и тънкости, най-вероятно извършената сделка по покупко – продажбата е била изцяло фиктивна. За това говори и смешната сума от 6000 лв. за която е продадено жилището на Петко, което е с големина доста над 100 кв.м.

Петко Петков беше осъден на доживотен затвор без право на замяна, а също да заплати по 100 хил. лв. на близките на загиналия командос и по 10 хил. лв. на ранените барети. Досега той не е плтил нито лев, опвалдавайки се, че няма пари. А за сделката с дома си, той обяснил пред съда, че парите са му били необходими за да плати хонорарите на адвокатите си. всъщност още в началото на съдебния процес се заговори, че вече било уговорено Петко да се разплати за юридическата помощ с жилището си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници