Ново напрежение между НАТО и Русия

Ново напрежение между НАТО и Русия
A A+ A++ A

Напрежение между НАТО и Русия. В реч в американския конгрес генералният секретар на НАТО обяви, че НАТО не иска нова Студена война с Русия, но знае как да се защитава, ако е необходимо. Изказването е по повод 70-ата годишнина на Алианса, която се отбелязва във Вашингтон.

„Русия нарушава договора за ядрените оръжия. Няма нови американски ракети в Европа, но нови руски ракети в Европа има. Не искаме надпревара във въоръжаването. Не искаме и нова Студена война, но не трябва да бъдем наивни. Споразумение, което се спазва само от едната страна, няма как да ни донесе сигурност”, заяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

В Съединените щати е и вицепремиерът Екатерина Захариева, която обсъди и напредъка по купуването на нови американски изтребители. „Говорихме за F-16. Знаете, че в момента сме в преговори. Ще дойдат преговорни екипи от четирите министерства. Ще направим добра сделка и за двете страни. Ние да можем да купим най-модерния нов самолет, който се произвежда. Цената да бъде все пак коригирана”, коментира министърът на външните работи на България Екатерина Захариева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници