Лозан Панов пак се скри и не отговори на призива за оставка

Лозан Панов пак се скри и не отговори на призива за оставка
A A+ A++ A

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов не пожела да отговори на призива за оставка или дълъг отпуск, отправен лично от премиера Бойко Борисов.

Панов пристигна на днешното заседание на Висшия съдебен съвет малко след пресконференцията на министър-председателя. Запитан от събралите се журналисти дали ще се съобрази с препоръката на Борисов Панов си замълча и подмина представителите на медиите. Мълчанието на председателя на ВКС продължава вече повече от седмица. Той е като онемял след разкритието, че съпругата му си е купила на рекордно ниска цена луксозен апартамент от "Артекс", а собствениците на скандалната фирма - семейство Мирянови са негови кумове.

По-рано днес Бойко Борисов призова всички, замесени в скандала с евтините апартаменти от "Артекс" да подадат незабавно оставки или да излязат в дълъг отпуск, докато срещу тях текат проверки, като визираше конкретно председателя на ВКС Лозан Панов, шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев и директора на НСлС Борислав Сарафов. Такива бяха разпоредени и от главния прокурор Сотир Цацаров.

Пламен Георгиев веднага реагира и обяви, че се оттегля в отпуск.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници