„Ал Кайда" готви джихад в Европа според германското разузнаване

„Ал Кайда" готви джихад в Европа според германското разузнаване
Заплахата идва преди всичко от терористични клетки, действащи на територията на Йемен, посочва Герхард Шиндлер. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Възможно е терористичната групировка „Ал Кайда" да готви атентати в Европа, предупреждава директорът на Федералната разузнавателна служба на Германия Герхард Шиндлер.

„Заплахата идва преди всичко от терористични клетки, действащи на територията на Йемен," посочва Герхард Шиндлер в интервю за вестник „Ди Велт", цитирано от бТВ.

По думите на директора на германското разузнаване „Ал Кайда" планира сериозно да води джихад на територията на ЕС.

По данни на специалните служби терористите са избрали т.нар. „тактика на самотния вълк", допълва още Герхард Шиндлер.

Мнението на високопоставения германски служител по сигурността идва ден след предупреждението на САЩ, че друга групировка – проиранската ливанска „Хизбула" може да удари в Европа всеки момент.

Даниъл Бенджамин, координатор на борбата с тероризма в Държавния департамент, посочи, че според разузнавателните служби „Хизбула" и Иран ще запазят интензивна терористична активност в близко бъдеще.

Именно тази групировка бе посочена от Израел като организатор на атентата в Бургас. Това становище досега бе подкрепено индиректно от САЩ и съвсем директно от Великобритания.

#Германия #разузнаване #Израел #атентат #Бургас #терористична атака

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници