Републиканецът Мит Ромни избра Пол Райън за свой вицепрезидент

Републиканецът Мит Ромни избра Пол Райън за свой вицепрезидент
Конгресменът и председател на комисията по бюджет в Камарата на представителите Пол Райън е кандидатът за вицепрезидент на републиканците в САЩ. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Републиканският кандидат за президент на САЩ Мит Ромни обяви за свой подгласник конгресмена и председател на комисията по бюджет в Камарата на представителите Пол Райън.

Новината бе съобщена от щаба на предизборната кампания на Мит Ромни, но се очаква официалната номинация да бъде обявена в щата Уисконсин, предадоха АФП и БГНЕС.

„Ромни-Райън - това е републиканската бюлетина", гласи краткото комюнике на партията.

По-рано от щаба на Мит Ромни съобщиха, че той ще обяви в събота следобед в Норфолк името на своя подгласник за президентските избори.

Това трябва да стане по време на фотосесия на републиканеца на борда на историческия самолетоносач Уискънсин, участвал във войната на САЩ в Ирак „Пустинна буря" през 1991 г.

Сред имената, които се спрягаха още от американските медии, са 51-годишния губернатор на Минесота Тим Поленти и сенаторът от Охайо Роб Портман.

В последните дни двамата бяха мобилизирани спешно от щаба на Мит Ромни, за да атакуват икономическата програма на кандидата на демократите – настоящия президент Барак Обама.

#САЩ #президентски избори #Мит Ромни #Пол Райън #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници