Клинтън: Сирия да не става убежище на терористите от ПКК

Клинтън: Сирия да не става убежище на терористите от ПКК
Клинтън говори пред журналистите след края на срещата с турския й колега Ахмет Давутоглу и каза, че споделя безпокойството на Анкара по отношение на ПКК. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сирия не трябва да се превръща в убежище на терористите от Кюрдската работническа партия (ПКК), заяви държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън в Истанбул.

Клинтън говори пред журналистите след края на срещата с турския й колега Ахмет Давутоглу и каза, че споделя безпокойството на Анкара по отношение на ПКК, предадоха АФП и БГНЕС.

Хилари Клинтън подчерта, че Сирия не трябва да се превръща в убежище на кюрдските бунтовници, „както сега, така и след падането на режима" на президента Башар Асад.

Тя се тревожела от факта, че „терористите от ПКК и „Ал Кайда" се възползват от легитимната борба на сирийския народ, за да преследват собствените си цели.

Неотдавна турският премиер Реджеп Таийп Ердоган обвини режима в Дамаск, че е предоставил на ПКК редица зони в северната част на Сирия, и предупреди, че Турция може да използва правото си да преследва кюрдските бунтовници на сирийска територия.

#САЩ #Турция #Анкара #Сирия #ПКК #Кюрдска работническа партия #тероризъм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници