Поне 150 загинали при два силни труса в Северозападен Иран

Поне 150 загинали при два силни труса в Северозападен Иран
Сериозни са разрушенията след двете силни земетресения в град Варзакан в Северозападен Иран. Снимка: АФП
A A+ A++ A

Поне 153-ма души са загинали при двете земетресения, регистрирани в събота в Северозападен Иран в близост до град Табриз, чието население е около 1,5 млн. души.

Информацията бе разпространена от полуофициалната информационна агенция „Фарс”, която цитира заместник-вътрешния министър Хасан Гадами, предадоха АФП и „Фокус”.

Според данните на иранското министерство, ранени при трусовете са 700 души. Епицентърът на труса, станал в 12:23 ч. по Гринуич, се намира на 60 км от Табриз и на дълбочина около 10 км.

Информацията беше потвърдена от американския Институт за геоложки проучвания, който наблюдава земетресенията в цял свят.

В 12:34 ч. по Гринуич първият трус е бил последван от вторичен със сила 6,0, но според американските сеизмолози той е бил с магнитуд 6,3.

Същевременно иранските медии цитират началника на регионалния център по бедствията Халил Сайе, според когото загиналите са 146, а пострадалите 1300 души.

От трусовете в различна степен са пострадали градовете Табриз Ардебил, Ахар, Варзехан, Мехрабан и Херис, както и многобройни села в района.

Различните данни само подчертават сериозността на последствията от бедствието в земетръсната зона, североизточно от град Табриз, докато спасители продължават да намират загинали и да спасяват оцелели, коментира АФП.

#Иран #земетресение #Табриз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници