Станка Златева не е решила за следващата Олимпиада

Станка Златева не е решила за следващата Олимпиада
Станка Златева извоюва най-силното представяне за България на Олимпиадата в Лондон, но остана недоволна от себе си въпреки сребърния медал. Снимка: Ройтерс
A A+ A++ A

Станка Златева, която донесе сребърен олимпийски медал на България от Лондон 2012, заяви, че все още не е решила, дали ще продължи кариерата си до Олимпиадата в Рио де Жанейро 2016.

"Все още не знам какво ще правя. Ще участвам на световното първенство, а след това ще мисля. Четири години са много време. Човек трябва да се развива, не само да стоим на едно място", каза Златева в понеделник, цитирана от Би Ти Ви.

„Няма какво да се оправдавам. Една грешка ми съсипа труда за четири години. Във финала всичко стана толкова бързо, че нищо не разбрах. Набързо, набързо ме отупаха, но това е, допуснах грешки. Сега първо трябва да възстановим Симеон Щерев, на когото му предстои операция. Ще почиваме седмица-две и той ще каже какво ще стане. И двамата сме разочаровани. Осем години се бъхтим напразно", каза Златева при завръщането си в България.

"Искам да благодаря на Симеон Щерев. Без него може би щях вече да съм се отказала от борбата. С него имам развитие, спечелих медали, пожелавам му успех. Каквото и да стане, дано да намери добри спортисти. Искам да благодаря и на всички хората за подкрепата, за всички неща, които ми написана и ми казаха. Това ме прави по-спокойна. Вижте има страни, които изобщо нямат медали. Ние освен двата медала имахме финалисти във волейбола, художествена гимнастика, представихме се добре в няколко спорта", каза най-успешната българска спортистка в последните години.

#Станка Златева #Лондон 2012 #Рио де Жанейро 2016 #Олимпиадата в Лондон #Олимпиадата в Рио де Жанейро #Симеон Щерев #борба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лондон 2012
Последно от Лондон 2012

Всички новини от Лондон 2012 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници