Плевнелиев обеща отчет за разследването на атентата до 15 септември

Плевнелиев обеща отчет за разследването на атентата до 15 септември
Росен Плевнелиев се включи в тържественото отбелязване на 135 години от Шипченската епопея на връх Шипка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не по-късно от 15 септември правителството ще направи отчет на разследването на терористичната атака срещу израелски туристи на летището в Бургас, обяви президентът Росен Плевнелиев.

„Виждам прогреса на разследването, разбира се, ще отнеме може би около две-три седмици, за да се обобщят много данни, които още се получават по линия на нашите партньорски служби", допълни държавният глава, цитиран от БГНЕС.

Той призова да се даде още време не само за българските, но и за партньорските служби.

„Затова бях във Великобритания, затова работим заедно със службите на Израел и САЩ и съм убеден, че до средата на септември правителството ще направи сериозен отчет на това докъде са стигнали нещата", увери Росен Плевнелиев.

Президентът коментира още, че срещата на представители на сирийската опозиция в Правец, за която се твърди, че е повод за атентата, е била инициирана не само от българските институции, но и от европейските ни партньори.

Срещата била координирана и на европейско ниво, и с други наши стратегически партньори в НАТО.

„Абсолютно мога да потвърдя, че България е един активен член, който заедно с демократичното семейство търси решения по проблемите на Сирия", каза Росен Плевнелиев.

По думите му България има общоевропейска и общоатлантическа позиция по въпроса, в която държавата като активен член дава своя принос.

„В никакъв случай не може да се счита, че тук има каквато и да е форма на индивидуален подход на България. Ние сме член на семейство, което знае какво прави", заяви още държавния глава.

Росен Плевнелиев се включи в тържественото отбелязване на 135 години от Шипченската епопея на връх Шипка.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #президент #атентат #терористична атака #Трагедията в Бургас #израелски туристи #НАТО #ЕС #САЩ #Израел #Великобритания #разследване #Бургас #Шипка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници