Извадиха двама оцелели под развалините след трусовете в Иран

Извадиха двама оцелели под развалините след трусовете в Иран
Двамата са в добро здраве и са били спасени в селище близо до град Варзакан, североизточно от град Табриз. Стотици села бяха разрушени при трусовете. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Двама души бяха извадени живи от развалините след земетресенията, които унищожиха села в северозападен Иран на 11 август.

Това става дни след като властите прекратиха спасителните операции, отбелязва БГНЕС, цитирайки АФП.

Двамата оцелели бяха извадени от развалините на дома си, след като бяха открити от спасителни кучета, съобщиха държавната телевизия ИРИБ и официалната осведомителна агенция ИРНА, позовавайки се на представители на регионалната спасителна служба.

ИРНА съобщава, че двамата са в добро здраве и са били спасени в селище близо до град Варзакан, североизточно от град Табриз.

Селцето беше едно от стотиците разрушени при двете земетресения в събота с магнитуд 6,2 и 6,0 по Рихтер, при които по официални данни загинаха 306 души, а 3000 бяха ранени.

Оцелелите под развалините бяха спасени два дни след като иранският министър на вътрешните работи Мустафа Мохамад-Наиджар и неговият помощник, който отговаря за управлението на бедствията Хосеин Гадами, обявиха край на спасителните операции.

Властите заявиха, че не са открити повече оцелели.

Агенция ФАРС съобщи от своя страна, че в селото в понеделник са открити неопределен брой тела, включително на 27-годишна жена.

Някои представители на властта и обикновени иранци критикуваха официалната реакция след земетресението, а други похвалиха бързия отговор на службите за спешна помощ.

#Иран #земетресение #Табриз #Варзакан #оцелели

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници