МВР щяло да пусне информация за атентата след четвъртък

МВР щяло да пусне информация за атентата след четвъртък
Петима израелски туристи и българският шофьор на автобуса им загинаха при терористичната атака в Бургас на 18 юли. Името на атентатора все още не е известно. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Информация за разследването на атентата срещу израелски туристи в Бургас ще бъде съобщена след четвъртък тази седмица.

Такова решение е било взето на оперативно съвещание на екипа, който ръководи действията по разследването, предаде БНР.

За момента от МВР няма да дадат нови данни. В понеделник вътрешният министър Цветан Цветанов обеща, че във вторник на медиите ще бъде съобщена информация, която трябва да стигне до хората, тъй като МВР се нуждае от помощта на гражданите.

Междувременно президентът Росен Плевнелиев, който е на тържествата по повод честванията на 135-ата годишнина от боевете на Шипка, заяви, че на службите ще са необходими поне още 2-3 седмици, за да се обобщят данните, които се получават от партньорските служби за атентата на летище Бургас.

Държавният глава беше категоричен, че до средата на септември ще има публичен отчет докъде е стигнало разследването, което се извършва от българските служби, заедно с партньорските служби на САЩ и Израел.

„Нека дадем още две-три седмици – не само за българските служби, но и за нашите партньорски служби. Затова бях в Англия, затова работим заедно със службите на Израел и Америка, и съм убеден, че до средата на септември правителството ще направи един сериозен отчет," каза президентът Росен Плевнелиев по-рано във вторник.

На въпрос на БНР дали външният министър Николай Младенов е координирал с държавния глава срещата в Правец на т.нар. „Сирийска опозиция", сред която са и Бригадите на Исляма - среща, която според някои анализатори кореспондира с атентата на летище Сарафово, Росен Плевнелиев отговори:

„Срещата в Правец е координирана не само между всички български институции, но тя е координирана и на европейско ниво, както и с други наши стратегически партньори в НАТО."

„Така че абсолютно мога да потвърдя, че България е един активен член, който заедно с демократичното семейство търси решение по проблемите на Сирия," увери държавният глава.

#МВР #Росен Плевнелиев #Президент на България #Цветан Цветанов #разследване #терористична атака #атентат #Бургас #израелски туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници