Младен Маринов: Младите полицаи не са били в казарма, нямат навици и дисциплина!

Младен Маринов: Младите полицаи не са били в казарма, нямат навици и дисциплина!
A A+ A++ A

Младите служители на МВР не са минали през казарма, както беше едно време, и заради това няма навици и дисциплина, така че това е една от причините да се изкушават по-лесно да премината на другата страна.

Темата за казармата повдигна МВР шефът Младен Маринов по повод на ареста на полицай от София, който се оказва, че е пласирал дрога.

"Това не е първият, няма да е и последният. В последните години системата се обновява, стари служители напускат, идват нови, това са момчета 90-ти, 92, 93-ти набор, млади момчета. За съжаление, тези които идват не минават през казармата, където се получават базисни навици и дисциплина и ние започваме да работим с хора, които нямат тези навици", коментира той.

Първоначално беше съобщено за двама арестувани полицаи, но Маринов съобщи днес, че само единият е в килията, защото за другия не е имало данни за извършено престъпление.

Иначе той увери, че подборът на служителите на МВР е строг като те минават през няколко нива на проверка.

"Физическа подготовка, психически тестове, изследвания, събеседване, но назначавайки такъв човек, който няма навици и дисциплина в ситуация, в която има власт и работи с криминалния контингент, винаги има риск от изкривяване в лоша посока", призна МВР шефът.

Той не коментира дали ниската заплата е подтикнала полиция да се превърне в накродилър, но припомни, че заплатите в МВР в последните 2-3 години се вдигнаха с 30 на сто.

"Неговата не е най – висока, защото е млад служител, но с такива заплати работят всички служели на МВР", каза Маринов.

Той съобщи още, че шофьорът, който уби на място 52-годишна пешеходка в центъра на тетевенското село Български извор, има 15 констатирани нарушения, като 4 от тях са за превишена скорост от 2014 г. , когато е взел книжка.

Според Маринов и в този случай най-вероятно става въпрос за превишена скорост.

Контролът по пътищата обаче бил завишен тройно за последните две години, което се виждало и от наложените глоби.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници