Столична община: "Спаси София" разпространява невярна информация за трамваите

Столична община: "Спаси София" разпространява невярна информация за трамваите
A A+ A++ A

По повод на публикуван от нас материал, по-рано днес, изпратен ни от "Спаси София", в който обвиняват в нередности и безотговорно управление общинското дружество "Столичен електротранспорт", от кметството съобщиха, че твърденията на гражданската организация категорично не отговарят на истината.

Ето и тяхното становище в пълен тест:

"Категорично не отговарят на истината разпространeните в социалните мрежи твърдения, че части от новите трамваи ПЕСА се монтират на стари трамвайни мотриси. Това е технически и практически напълно невъзможно, тъй като става дума за трамваи от различно поколение.

Не отговарят на истината и твърденията, че в движение са само 19 от новите трамваи ПЕСА – 23 са трамваите в движение. При два трамвая е установен технически проблем при ходовата част. Рекламацията е заявена и приета от производителя ПЕСА , като се доставят безплатно в завода на производителя в рамките на 5-годишната гаранция за този тип части.

Публикуваната снимка е на един от тези два трамвая. Докато се изчаква заявената за доставка част, от трамвая е свалена маска и поставена на катастрофирал трамвай от същия модел. Целта е именно да не бъдат спирани от движение нови трамвайни мотриси, които са климатизирани и комфортни за пътниците.  „Столичен електротранспорт“ има сключен договор за доставка на резервни части за трамваи ПЕСА, като е заявена и т-нар. маска, повредена в следствие на ПТП.

През тази година Столична община закупува още 13 нови трамвая и това е част от цялостната политика за модернизация на градския транспорт и повече удобства за пътниците. "

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници