Италия участвала в хващането на българския кораб с 3 т кокаин

Италия участвала в хващането на българския кораб с 3 т кокаин
Българският кораб, на който в понеделник испанската полиция откри над 3 тона кокаин, е бил „локализиран и следен в продължение на две или три нощи" от самолет ATR 42 на италианската финансова полиция. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Италианската финансова полиция обяви в петък, че българският кораб „Свети Николай", който беше задържан заради пренасяне на 3 тона кокаин край бреговете на Испания, е бил локализиран благодарение на неин високотехнологичен патрулиращ самолет.

Българският кораб, на който в понеделник испанската полиция откри над 3 тона кокаин, е бил „локализиран и следен в продължение на две или три нощи" от самолет ATR 42 на италианската финансова полиция, заяви ръководителят на операцията, подполковник Джовани Интердонато, цитиран от АФП и агенция Фокус.

Той отказа да разкрие с какви системи е бил оборудван самолетът, за да „не даде преднина на трафикантите", като заяви, че става въпрос за „специална технология".

Силите на финансовата полиция на Италия патрулират редовно до Атлантическия океан под егидата на Морския център за борба с наркотиците в Лисабон.

21 български моряци, шестима колумбийци и четирима испанци бяха арестувани в рамките на операцията на испанските специални части.

Според италианската полиция българите, които са били пуснали котва край африканските брегове, са направили маневра към Карибските острови, за да натоварят наркотика, след което са получили зелена светлина от Колумбия.

В същото време колумбийците са изпратили свои представители в Испания, за да координират операциите.

Полицията предполага, че веднъж натоварен на сушата, кокаинът е трябвало да бъде пренесен от Галисия в Мадрид.

#Испания #кокаин #„Сийборн трейд" #кораб #екипаж #Дойчин Дойчев #Кадис #Иван Станчев #Южна Америка #Латинска Америка #наркотрафик #моряци #капитан #Италия #Колумбия #колумбийци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници