Близо половината турци в Германия искат да се върнат в родината

Близо половината турци в Германия искат да се върнат в родината
55% от анкетираните желаят например повече джамии да бъдат построени в Германия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

45% от турците, които живеят в Германия, искат да се върнат в Турция, а само 15% смятат Германия за своя родина, показва изследване на института „Инфо", публикувано в петък.

Освен това 62% от турските граждани или хора от турски произход в Германия твърдят, че се чувстват най-добре в компанията на турци, показва изследването, осъществено сред около 1000 души от цялата страна, цитирано от АФП и БГНЕС.

В Германия живеят около 3 милиона турски граждани или хора от турски произход, от които 700 000 имат германско гражданство.

Сред посочените причини за завръщането им в Турция са желанието да се върнат към корените си, но също и да изживеят приятна пенсия при по-меки климатични условия.

Хората на възраст между 30 и 49 години изразяват най-голямо желание да се върнат в Турция. Макар 39% от тях да живеят най-малко от 30 години в Германия, само 15% възприемат Германия, а не Турция като своя родина. През 2009 г. на такова мнение бяха 21%.

Религиозните и традиционните ценности играят все по-голяма роля сред имигрантите, показва изследването. 55% от анкетираните желаят например повече джамии да бъдат построени в Германия.

#Германия #турци #Турция #емиграция #джамия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници