Директорът на НАП няма да подава оставка

Директорът на НАП няма да подава оставка
A A+ A++ A

Директорът на Националната агенция по приходите (НАП) Галя Димитрова няма да подаде оставка заради изтичането на данни от информационните масиви на приходната администрация, което засегна над 5 млн. български граждани. 

„Министър Горанов иска от мен решения, а не оставка”, заяви самата Димитрова на брифинг.

В разгара на скандала, директорът на НАП бе в отпуск. Днес тя се извини на всички български граждани, засегнати от този теч на данни, и подчерта, че ударът е бил насочен срещу приходната агенция.

"Вътрешните изолирани системи се считат за 100% сигурни. Това е факт за целия свят, излишно е да споменавам хакерските атаки, които успяха да пробият Facebook, ФБР, американска банка. Това не ни успокоява, това е реалността. Нашата мисия е да сме максимално открити и достъпни за клиентите си", обясни Димитрова.

Тя съобщи, че е поискала и е получила оставките на ръководителя на информационни системи и на ръководителя на звеното за информационна сигурност.

Към настоящия момент услугите на Националната приходна агенция функционират нормално, въпреки че всичките ни ИТ специалисти са ангажирани да отстраняват създадените проблеми,стана ясно от думите на директора на институцията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници