Касим Дал и Корман Исмаилов правят нова партия

Касим Дал и Корман Исмаилов правят нова партия
Корман Исмаилов е категоричен, че партията няма да бъде дубликат на ДПС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият най-близък довереник на лидера на ДПС Ахмед Доган Касим Дал и независимият депутат Корман Исмаилов ще основат своя партия, обяви самият Исмаилов.

„Действията и принципите, на които залагаме в бъдещите ни политически действия, са с добри средства да гоним добри и ясни цели”, посочи той в интервю за БНР в понеделник.

Корман Исмаилов беше категоричен, че партията няма да бъде дубликат на ДПС.

„Ще направим всичко възможно да излезем от този коловоз. В устава ще избегнем точно тези моменти, които доведоха до феодализация, до концентрация на силна власт и методи на тоталитарно управление. Това ще бъде платформа за участие на хора независимо от етническия и религиозния им произход. Нашата цел е да покрием цялата страна, като не допуснем да влезем в този коловоз, въпреки че най-силната ни подкрепа е от регионите, където ни познават добре с Касим Дал”, каза той.

Според него водената в момента от правителството икономическа политика е неадекватна за ситуацията, в която се намира страната.

„Както виждаме, в днешно време приоритетите са подменени, набляга се на инфраструктура, която е в тежест и на бюджета на данъкоплатците като цяло, въпреки че голяма част от средствата идват от еврофондовете”, посочи още Исмаилов.

По думите му се планира през септември да се свика Инициативен комитет, който да обяви дата и мястото на учредителна конференция, на която да се приемат уставът и програмните документи на партията.

„Там ще бъде избрано и ръководство, и лидер на партията. Партията ще се финансира изцяло по начините, описани в закона - основно членски внос, и се надяваме на добро представяне на следващите избори, за да можем да получаваме и държавна субсидия”, обясни Исмаилов.

#Касим Дал #Корман Исмаилов #ДПС #Ахмед Доган #партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино