БНТ осъди поведението на Волен Сидеров в „Референдум“

БНТ осъди поведението на Волен Сидеров в „Референдум“
A A+ A++ A

Ръководството на БНТ излезе в декларация след вчерашното предаване „Референдум“. Те заклеймяват грубото незачитане на подписаното между ЦИК, телевизията и политическите партии споразумение от лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Ръководството определя държанието на Сидеров като „възмутително“ и накърнило достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ. Те застават зад колегата си и действията й по време на предаването.

„Поведението, което демонстрира Сидеров, беше низко, демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава. Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти“, категорични са от националната телевизия. Те изтъкват, че никога в 10-годишната история на предаването "Референдум" не е имало такова шокиращо поведение на участник.

Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП "Атака" и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ. От телевизията изразяват надежда политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров.

Генералният директор Емил Кошлуков заяви, че БНТ няма да търпи подобно отношение и поведение в ефира. Той обяви, че участието в „Референдум“ вчера е било последното за Сидеров. Кошлуков разпореди колегите да не го канят.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници