Ислямисти бият на изборите в Египет

Ислямисти бият на изборите в Египет
Размириците в Кайро продължиха въпреки изборите. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Първите резултати от изборите в Египет са в полза на движението „Мюсюлманско братство“.

Влиятелното движение „Мюсюлманско братство“ е на първо място по брой на подадените бюлетини в парламентарните избори в Египет в понеделник и вторник, гласят първоначалните резултати от преброяването, предаде АФП.

„Ислямистите и либералите водят, старите партии са в отстъпление“ - с такова заглавие излиза правителственият вестник „Ал Ахрам“ след изборите, белязани от безпрецедентна електорална активност.

Партията на свободата и справедливостта (PLJ) - политическото лице на „Мюсюлманското братство“, и салафистката Ал Нур (мюсюлмани фундаменталисти) са начело в шест от деветте провинции, участвали в този първи тур.

Следва ги Египетският блок, коалиция от светски партии, пише изданието. В другите избирателни окръзи вотът за депутати ще продължи до 11 януари, а за Консултативната камара Шура - до 11 март.

„В много избирателни секции в селските райони ислямистите, изглежда, са начело, докато в големите градове шансовете им намаляват“, продължава „Ал Ахрам“.

Според първите признаци за кандидатите на PLJ са гласували 47% от избирателите, а за Египетския блок - 22%, твърди независимият вестник „Ал Шурук“.

#Мюсюлманско братство #Египет #избори #резултати #движение #Партията на свободата и справедливостта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници