Поройни дъждове и зимни бури взеха жертви във Франция и САЩ

Поройни дъждове и зимни бури взеха жертви във Франция и САЩ
A A+ A++ A

Проливни дъждове предизвикаха наводнения в по-голямата част от Южна Франция. Двама души загинаха във водния ад във френската Ривиера.

В района на Вар стихията е повлякла един овчар, опитващ се да стигне до стадото си с джипа си. Тялото му е намерено в превозното му средство късно в неделя вечер на 300 метра надолу по течението от мястото, където е видян последно, съобщи АФП.

В същия регион собственик на конюшня е намерен мъртъв два часа, след като също е бил отнесен от стихията, докато е наглеждал животните си. Вар и съседният регион бяха в готовност за наводнения, които прекъснаха влаковите услуги и магистрала A8 в неделя вечерта.

През изминалото денонощие са подадени над 1800 сигнала за наводнени жилища, а повече от 50 души са евакуирани.

Междувременно зимни бури вилнеят в САЩ и вече  отнеха живота на няколко души. Сред загиналите има и деца. Обилни снеговалежи и поледици затвориха важни пътни артерии в Мисури, Аризона и Луизиана, съобщи БНТ.

В Мисури в събота са загинали трима души, след като колите им били отнесени от наводнени пътища. За смъртен случай беше съобщено и в Луизиана, където е загинал 48-годишен мъж. В централна Аризона са открити телата на две малки деца, след като автомобил бил отнесен от придошъл поток. Трето дете е в неизвестност. Смъртен случай, свързан с бурята, е регистриран и в Южна Дакота.

Националната метеорологична служба издаде предупреждения за зимна буря, като се очакват силни снеговалежи и ниски температури за Ню Ингланд и Ню Йорк.

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо съкрати свое пътуване до Пуерто Рико и се върна у дома, за да се включи в усилията за справяне с бурята.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници