БЧК започна раздаването на хранителни продукти за най-нуждаещите се във Варна

БЧК започна раздаването на хранителни продукти за най-нуждаещите се във Варна
A A+ A++ A

Българският червен кръст започна раздаването на хранителни продукти за най-нуждаещите се във Варна и областта. Те се отпускат по Европейската програма за материално подпомагане на социално слаби хора, като право на помощ имат близо 14 000 души.

С близо 15 на сто са се увеличили нуждаещите се във Варна, които ще получат безплатни хранителни продукти. Сред тях са семейства, които имат право на помощи за отопление, майки, осиновили дете, хора с увреждания, както и родители, които са взели еднократна помощ за първокласници.

Най-уязвимите групи във Варна ще получат близо 25 килограма продукти от първа необходимост - брашно, ориз, олио и консерви. Сред тях е Ана Христова, която е безработна от години. Казва, че помощта е добре дошла преди празниците.Ана Христова: Искам да благодаря, за това, което получих днес, това е за мен една голяма помощ. Много е трудно финансово, с 2 деца съм.

Надежда Енева от години се грижи за болната си майка. Възрастната жена има право на хранителните продукти, но не може да си ги вземе сама.Надежда Енева: Тя няма личен асистент. Ако някой от нас не ѝ помага няма как да се справи сама, както финансово ѝ помагаме, така я и гледаме.

Раздаването на хранителни продукти ще продължи до 28 февруари.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници