Мит Ромни готов да изпрати войски в Сирия

Мит Ромни готов да изпрати войски в Сирия
Наскоро Ромни заяви, че е готов и на война с Иран, за да не позволи на Ислямската република да се сдобие с ядрено оръжие. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидат-президентът на Републиканската партия в САЩ Мит Ромни обяви, че е готов да изпрати американски военни сили в Сирия, ако това ще предотврати разпространението и употребата на химически оръжия.

Според бившия губернатор на Масачузетс Съединените щати трябва да са готови за всяко действие, което ще предотврати попадането на оръжия за масово поразяване в ръцете на терористите, предаде бТВ.

Наскоро Ромни заяви, че е готов и на война с Иран, за да не позволи на Ислямската република да се сдобие с ядрено оръжие.

Действащият американски президент Барак Обама, когото Ромни ще се опита да измести от Белия дом на изборите за държавен глава през ноември, не изключва възможността за военни действия срещу Техеран.

Досега Обама се обявяваше против военна намеса в конфликта в Сирия, тази седмица обаче каза, че ще преразгледа позицията си, ако режимът на президента Башар Асад използва химическо или биологично оръжие при сраженията с бунтовниците от опозицията.

#Мит Ромни #Републиканската партия #САЩ #Сирия #химическо оръжие #Масачузетс #Съединените щати #Иран #Барак Обама #Президент на САЩ #Белия дом #Техеран #Башар Асад #президент на Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници