6-те най-добри коледни базара в Източна Европа

6-те най-добри коледни базара в Източна Европа
A A+ A++ A

Ако планирате зимна почивка, не пренебрегвайте Източна Европа с нейните необикновени празнични предложения! Зимата е толкова красив сезон, а коледното настроение допринася всичко наоколо да стане още по-уютно, приветливо и изпълнено с добро настроение. Украсата и коледните пазари могат да добавят още красиви нюанси към магията. Вижте нащите предложения:

1. Любляна, Словения Известен с разкоша на своите коледни светлини, Празничният панаир, проведен в словенската столица, прави перфектното зимно бягство. Разходете се по улиците, отпивайки медика (топъл шнап от мед) или греяно вино, покрай върбови дървета, които блестят в различни светлини и сергии, в които се продават пушени колбаси и традиционни подаръци. Очаквайте ледени пързалки, уличен театър и декоративни сцени на ясли в много от параклисите на града. Шествия се провеждат в Любляна, така че не забравяйте да внимавате за Old Man Frost, версията на Дядо Коледа в Словения.

2. Краков, Полша Великолепната зала за облекла от епохата на Ренесанса предлага фона на коледния пазар в Краков - многообразието палатки, които се борят за пространство с цветни szopki (коледни сцени) и бъчви, пълни до ръба с греяно вино. Наред с годишното състезание по szopki, подаръците и занаятите са основното, което може да видите тук. Изящните украси от стъкло, балтийски кехлибарени бижута и вълнени чехли и полски произведения правят чудесни пълнежи за подаръци. Не пропускайте сергиите в Cloth Hall, където ръчно резбовани дървени кутии и деликатни краковски дантелени изработки са сред акцентите.

 

Вижте повече на: Peika.bg

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници