(СНИМКА) Ужас в Солун! Фенове на ПАОК атакуваха с ножове българи, един почина, двама са в болница

(СНИМКА) Ужас в Солун! Фенове на ПАОК атакуваха с ножове българи, един почина, двама са в болница
A A+ A++ A

Огромна трагедия се е случила вчера в Солун - починал е известният фен на Ботев Пд - Тоско Бозаджийски. 28-годишният мъж е сред най-дейните в Клуб на Привържениците на Ботев Пловдив (КПБП), където отговаряше за събирането на средства и организацията на хореографии. Тоско бе и сърцето на бултрасите за всеки мач на "канарчетата", бил той в Пловдив или като гост.

Бозаджийски и още няколко запалянковци на Ботев са били в Гърция за дербито между солунските грандове Арис и ПАОК (4:2). Именно с Арис, които са жълто-черни, ботевистите имат изградени трайни взаимоотношения. Представители на тяхната агитка често са в Пловдив за дербита на Ботев, а бултрасите им връщат визитите реципрочно.

Драмата в Солун е настъпила доста време след мача между Арис и ПАОК. Българите са останали във втория по големина гръцки град за нощувка, а вчера са пили кафе и са хапвали в местно заведение. Изневиделица групата от 6-7 пловдивчани е била нападната с огромни ножове от ултраси на ПАОК, които са били над двойно повече. Двама от ботевистите са получили прободни рани и са в болница. За нещастие - Тоско е бил подгонен с ножове и в опита си да се спаси е попаднал под гумите на кола, управлявана от жена.

Българинът е загинал на място, а полицията в Солун вече е арестувала над 15 души, които са замесени в тежкия инцидент.

Стотици фенове на гръцкия Арис изказаха своите съболезнования, използвайки Фейбук страницата на Ботев Пд, Бултрас и др. От клубът пък поискаха полицията в Гърция да е безкомпромисн и да не си затваря очите пред нищо.

От фенски страници във Фейсбук на Берое, ЦСКА и Левски също изказаха своите съболезнования и осъдиха нападението с оръжия над българи.

Ultras Beroe 1999:

Искаме да изкажем искрените си съболезнования към семейството и приятелите на загиналия привърженик на Ботев Пловдив в Солун по-рано днес. Смъртта няма цветове, когато става дума за отнет български живот. Пожелаваме бързо възстановяване на другите пострадали българи. 

Sofia West

Ние от Клуб на привържениците на Левски “София Запад” изказваме сърдечни съболезнования към семейството и близките на загиналия привърженик на Ботев Пловдив при нападението в Солун!

Въпреки идеологическите ни различия и искрения ни неприязън към тях на клубно ниво, нашата организация е изключително чувствителна, когато става дума за отнет български живот от племена със съмнителен произход!

Пожелаваме бързо и пълно възстановяване на другите пострадали!

В допълнение заявяваме, че сме против използването на ножове и апелираме за спазване на феърплей на местно ниво.

Ултрас Левски:

След сблъсъци между фенове на Арис и ПАОК в Солун фен на Ботев, подкрепящ своите гръцки побратими, е загинал. По, все още, непотвърдени данни има и още ранени българи с прорезни рани.

Съболезнования на семейството и всички близки на загиналото момче и бързо възстановяване на ранените!

Смъртта няма цветове! 

Единен Сектор „Г“:

От името на нашата (неофициална) страница изказваме съболезнования на семейството и близките на убития в Солун фен на Ботев (Пловдив) след мача между Паок и Арис.

Дори да сме от различни отбори и в последно време да имаме огромни неразбирателства с феновете на Ботев,страната ни и ние като народ винаги сме на първо място.

Използването на оръжия и в случая дори превозни средства е недопустимо в нашите среди. Разграничаваме се и не искаме да бъдем слагани под един знаменател с подобни „хора“ и прояви.

Без оръжия,като мъже!

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници