Плажът и фитнесът на Марешки за 100 лв на час били редовни

Плажът и фитнесът на Марешки за 100 лв на час били редовни
A A+ A++ A

Комисията за защита на потребителите (КЗП) не е открила нарушения на плаж „Кабакум” с наемател Веселин Марешки, съобщи Нова телевизия.

От КЗП съобщават, че са проверили всички дейности на „Кабакум" – от отдаването на чадърите до ползването на фитнес-клуба, по-известен като „Къщата на Марешки”.

От комисията констатирали, че фитнес-уреди има, ценоразпис за ползването им – също. Цените били високи, но това не било нарушение.

Единствената промяна след посещението на регионалния министър е, че табелата „Частен клуб“от постройката на Веселин Марешки вече я няма.

„Махнахме я, за да не дразним минаващите проверяващи. Иначе няма спор, че това е частно съоръжение – то е на една от нашите фирми", обясни фармацевтичният бос.

Той допълва, че клубът е предназначен за обществено ползване от хора, които могат да си го позволят, тъй като цената за ползване е 100 лева на час.

Преди десетина дни регионалният министър Лиляна Павлова разпореди проверка заради съмнения в постройката, разположена на плажа и в начина, по който тя се използва.

Тя бе изненадана от факта, че тя не е премествaем обект и на него пише „частен клуб".

Продължава проверката за законността на втория етаж на построената върху пясъка къща.

„Няма да я събаряме, докато не каже последната инстанция дали е законно. Ако е незаконно, ще се съобразим и веднага ще я демонтираме", посочи Марешки.

Според регионалния министър Лиляна Павлова при проверка е бил открит документ за разрешаване на строителството на 56 кв. м площ, докато обектът на два етажа е с общ терен 112 кв. метра.

Според бизнесмена обаче са спазени всички нормативи, защото има разрешение и за коктейл-бара, и за фитнес-клуба.

#Комисията за защита на потребителите #КЗП #Кабакум #Веселин Марешки #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници