Вероятно отвлечен самолет се приземи в Амстердам

Вероятно отвлечен самолет се приземи в Амстердам
Летище Скипхол в Амстердам. Снимка: "Мирър"
A A+ A++ A

Холандската жандармерия подозира, че са взети заложници в самолет, който се приземил днес на летище Скипхол в Амстердам със 180 души на борда, съобщи жандармерията на летището.

"Самолетът се приземи на Скипхол, става въпрос за възможно вземане на заложници", заяви говорител на жандармерията на летището. "Самолетът беше придружен от два F-16 на холандската армия и избра да се приземи на Скипхол", допълни говорителят.

"Опитваме се да установим контакт с хората на борда на самолета", каза още говорителят и допълни, че не разполага с повече подробности. Според холандските медии става въпрос за самолет, пристигащ от Малага, на компанията Вуелинг, който загубил радио връзка.

Испанската авиокомпания обаче отрече да са вземани заложници в самолета, приземил се на летище Скипхол, както подозира холандската жандармерия.

"Това не е вярно", заяви говорителка на компанията, без да дава повече подробности за момента, цитирана от АФП, предаде агенция БГНЕС.

Става въпрос за полет за Амстердам на испанската авиокомпания Vueling, който е излетял от Испания по-рано в сряда, предаде холандския сайт NL.nu.

Според говорител на Vueling, съмненията за отвличане на самолета са се появили, след като била прекъсната комуникацията между пилотската кабина и контролната кула на летището в Амстердам.

#летище Скипхол #отвлечен самолет #самолет #Амстердам #Вуелинг #Vueling

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници