Страх от вируса-убиец тресе Пловдив, драконовски мерки се взимат на летището

Страх от вируса-убиец тресе Пловдив, драконовски мерки се взимат на летището
A A+ A++ A

Драконовски мерки са взети на летище "Пловдив" поради опасността от смъртоносния коронавирус, който бавно плъзва по целия континент, предадоха колегите от сайта plovdiv24.bg.

Самолетът на футболен клуб "Лудогорец“, който утре пристига от Милано и трябваше да кацне на пловдивската аерогара, е бил пренасочен и ще се приземи в София.

Служители на РЗИ-Пловдив са непрекъснато на летището и за двата полета – в сряда и петък, увери шефката на инспекцията д-р Ваня Танчева-Манчева. По думите ѝ, дори при един болен в самолета, всички пътници трябва да бъдат сметнати за рискови и да бъдат поставени под карантина.

На аеропорта край Пловдив има вградена термокамера, която обхваща пристигащите пасажери веднага след като преминат през паспортния контрол. Изображенията се наблюдават в реално време от медицински персонал.

Веднага след проверката на документите, пътниците ще се срещнат с четирима служители на РЗИ, въоръжени с термометри, които ще мерят температурата на гражданите.

На летището има изолатор и е осигурен специален коридор, през който евентуално болните да бъдат пренесени до линейката, ако се налага транспортиране.

На летището има и дезинфектанти.

"Това е по-лесната част от всичко, тъй като е ясно от къде идват пътниците. През голяма част от границите в ЕС се минава само с лична карта. Хората трябва да са добросъвестни и да казват от къде идват. От Италия например може да се пристигне и с ферибота до Игуменица – оттам на българската граница и никой не може да каже къде си бил“, коментира Ваня Танчева-Манчева.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници