За хората, грижещи се за деца без родители

За хората, грижещи се за деца без родители
A A+ A++ A

Невероятна е силата на духа, която носят тези лекари и сестри, тези мили млади и по-възрастни дами, които са посветили живота си на децата в домовете.

Посещението на един дом „майка и дете” е свързано с много емоции за човек, който не е подготвен. Още в двора на дома ще усетите, че влизате в един различен свят, един плашещ, но и изпълнен с усмивки дом. Ще ви посрещнат ведро както леличките, лекарите и сестрите, така и децата. Толкова надежда, толкова широки усмивки, толкова любопитни и жадни погледи в детските очи не сте виждали никога преди.

Независимо дали става въпрос за българчета или ромчета, за новородени или за по-големи, за здрави или болни деца, хората, грижещи се за тях, са се посветили на една велика мисия – да бъдат и семейство, и съветник, и опора, и грижа за децата, които се нуждаят от тях като всяко друго дете. В дома сякаш времето е спряло, няма място за луксозни играчки, за маркови дрехи, за луксозни аксесоари, които дори и да попаднат там с дарение, не носят повече радост от топлата прегръдка, милите думи и любовта, която носят хората в дома всеки ден.

По-често чуваме за скандали, за злоупотреби, за грозните неща в домовете. А забравяме да изкажем благодарност и да засвидетелстваме уважение към хората, които искрено обичат децата и се грижат ежедневно с много топлота за тях. Работата на тези хора не е просто в определеното работно време, а много по-обвързваща и трудна. Децата без родители също тъжат и се радват, боледуват, но имат и празници и благодарение на тези хора, които често пренебрегват себе си и семейството си в името на малките си възпитаници - нещата от живота се случват и там, в дома за деца в неравностойно положение.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници