Френски професор дава надежда: Препарат за малария дава надежди за лечение на COVID-19

Френски професор дава надежда: Препарат за малария дава надежди за лечение на COVID-19
A A+ A++ A

Директорът на средиземноморския институт по инфекциозни болести в Марсилия професор Дидие Раул е комбинирал две лекарства, за да се пребори с коронавируса. Твърди се, че комбинацията е дала резултат при много пациенти, пише сайтът madeinmarseille.net.

Според Раул при първите пациенти на Covid-19, които той е лекувал с лекарството хлорохин, е наблюдавано бързо и ефективно ускоряване на техния процес на оздравяване и рязко намаляване на времето, през което те остават заразни. Хлорохинът обикновено се използва главно за лечение на малария.

"След като китайците публикувaха резултати за лечение на коронавирус с хидроксихлорохин и азитромицин, ние също направихме своите проучвания. Решихме да изпробваме лечението върху наши пациенти. Хлорохинът е лекарство, което познавам много добре от практиката си", отбелязва Раул (медикаментът съществува от 60 години). Той споделя, че през годините, в комбинация с антибиотика азитромицин, е лекувал над 4 000 души от инфекциозни заболявания с него. Познава и страничните му ефекти.

Лечението е приложено на 24 пациенти, които са били сред първите заразени в югоизточната част на Франция и които доброволно са приети в болница за процеса. Пациентите са получавали 600 mg на ден в продължение на 10 дни под постоянно наблюдение. „Успяхме да установим, че пациентите, които не са получавали Плакенил (лекарството, съдържащо хидроксихлорохин), са все още заразни след шест дни. Сред онези които са получавали Плакенил, след шест дни, само 25% са все още заразни“, казва професор Раул.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници