Ананиев затяга контрола, с нови мерки: Възрастните хора над 60 години ще могат да посещават хранителни магазини и аптеки от 08:30 до 10:30 ч.

Ананиев затяга контрола, с нови мерки: Възрастните хора над 60 години ще могат да посещават хранителни магазини и аптеки от 08:30 до 10:30 ч.
A A+ A++ A

„Във връзка с усложняващата се ситуация, свързана с разпространението на коронавирус, с моя заповед въвеждаме следните противоепидемични мерки на територията на Република България. От 00:00 ч. в петък се преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Органите на “. Това обяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на извънреден брифинг на щаба в МС. 

„Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропусквателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове и ще извършват проверка на целта на пътуването на гражданите. През пунктовете ще се пропуска преминаването на лица, в случай на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини или завръщане на постоянния адрес. Това се удостоверява със сложебна бележка от работодателя, медицински документ или документ за самоличност. Забранява се на лицата до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки всеки ден от 08:30 до 10:00 ч.", каза още Ананиев.

„Виждате, че вдигаме нивото на мерките, които прилагаме. Ще видим дали ще се изпълняват от българските граждани. Ако резултатът е негативен, ще вдигнем още нивото на сигурност, като лицата, които напускат домовете си ще трябва да декларират за своята собствена отговорност. Излизайки трябва да имат декларация, за която ще следят органите на реда", каза още министърът на здравеопазването.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници