След "Коронавирус кючек": Гласовити българки възпяха COVID-19 в народна песен (ВИДЕО)

След "Коронавирус кючек": Гласовити българки възпяха COVID-19 в народна песен (ВИДЕО)
A A+ A++ A

Талантливи млади българки създадоха народна песен, в която възпяха COVID-19. Те използват времето под карантина, за да творят, а от клипчето, което събуди голям интерес в мрежата, се вижда, че момичетата притежават завидни гласови възможности. 

В сравнение с излезналите наскоро версии на "Коронавирус кючек", на тези две млади певици им се е получило доста добре. Песента е изпята на двуглас, звучи изцяло фолклорно, орнаментиката е на отлично ниво и единственото, което в случая е различно е текстът към песента. 

Ето и какви са думите в новата авторска фолклорна мелодия, видео

"С маски ми одат из махалата, дей диги много зараза,

дей брей, де гиди коронавирус, брей. Дей брей, де гиди под карантина сме, 

Борба ке водим срещу зараза, с ракия вечер на маса, 

дей брей, де гиди коронавирус, брей. Дей брей, де гиди КЕ ГО ПРЕБОРИМЕ!"

Видеото на народната песен се разпространява с невиждана скорост в социалните платформи от различни профили. Мелодията, вдъхновена от COVID-19 има близо 900 споделяния и стотици лайкове. 

Кои обаче са авторките на песента и от къде са родом не става ясно, тъй като видеото върви единствено надпис "коронавирус народна песен", но към него не са отбелязани двете изпълнителки. 

Доста народни певици, сред които Ваня Вълкова и Росица Пейчева, пък не пропуснаха да похвалят момичетата, че са се справили доста добре с изпълнението. "Браво на сладурките колежки" - казват те. 

Някой потребители, пък намериха прилика между песента за коронавирус и тази на певицата Ива Давидова, която съвсем скоро предложи позитивен поглед към кризата с безводието в Перник и възпя ситуацията в народна песен.

Видеото събра близо половин милион преглеждания в Youtube.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници