ВИДЕО разкрива увреждане на белите дробове при пациент с коронавирус в САЩ: „Хората трябва да приемат това сериозно“

ВИДЕО разкрива увреждане на белите дробове при пациент с коронавирус в САЩ: „Хората трябва да приемат това сериозно“
стоп кадър Youtube
A A+ A++ A

Видео разкрива увреждане на белите дробове при пациент с коронавирус в САЩ: „Хората трябва да приемат това сериозно“

Във видео показват белите дробове на мъж, който е бил безсимптомен няколко дни по-рано.Видео: https://youtu.be/9rgJOBHwTkM

Сега пациентът има Covid-19 и белите му дробове не функционират правилно, заяви д-р Кийт Мортман, началник на гръдната хирургия в университетската болница на Джордж Вашингтон. Наскоро болницата във Вашингтон, D.C., пусна 3D видео на белите дробове на пациента с коронавирус, пише СНН.

Изображенията показват значително увреждане на белите дробове на обикновено здрав 59-годишен мъж с високо кръвно налягане, каза Мортман. Тъй като се разболява сериозно, пациентът се нуждае от вентилатор, който да му помогне да диша, но дори и на най-високата обстановка, това не е достатъчно. Той също се нуждае от друга машина, която циркулира и след това оксигенира кръвта му, каза Мортман.

"Това не е имуносупресиран диабетичен пациент на 70 години", каза Мортман. "Освен високото кръвно налягане, той няма други значими медицински проблеми. Ако сега повтаряме изображенията от 360VR, това е една седмица по-късно, има шанс,че инфекцията и възпалителният процес могат да бъдат по-лоши. "

Зоните, маркирани в жълто на видеото, представляват заразени и възпалени части от белия дроб, каза Мортман. Когато белите дробове срещнат вирусна инфекция, органът ще започне да запечатва вируса. От сканирането става ясно, че увреждането не е локализирано в една област, а вместо това обхваща масивни разстояния на двата белия дроб, показвайки колко бързо и агресивно може да се задържи инфекцията дори при по-млади пациенти. Пациент със здрави бели дробове няма да има жълто на сканирането, каза той.

Пациентът остава в критично състояние в отделението за интензивно лечение.

„За тези пациенти, които по същество присъстват в прогресираща дихателна недостатъчност, увреждането на белите дробове е бързо и широко разпространено (както е видно от видеоклипа на VR)“, казва Мортман в имейл.

"За съжаление, след като бъдат увредени до тази степен, белите дробове може да отнеме дълго време, за да се възстановят. За приблизително 2-4% на пациенти с Covid-19, увреждането е необратимо и те ще се поддадат на болест."

Коронавирусът е предимно дихателен. Той "попада в слузните мембрани и след това е в белия дроб. Начинът, по който тялото се опитва да контролира, е с възпаление", каза Мортман.

Жълтото бележи както инфекция, така и възпаление. „Така получавате този доста силен възпалителен процес в белите дробове в опита на организма да контролира инфекцията“, каза Мортман.

Възпалението не позволява на белите дробове да могат да оксигенират кръвта и да премахнат въглеродния диоксид. Това би причинило пациентът да се задъхва или да вдишва много въздух, за да балансира нивата на кислород и въглероден диоксид.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници