Д-р Първанова: Грипът в началото на годината си беше коронавирус

Д-р  Първанова: Грипът в началото на годината си беше коронавирус
A A+ A++ A

Мерките, които се взимат за коронавируса, трябва да почиват на научни агрументи, защото икономиката, социалният живот, психиката зависят от тях. Това коментира доктор Антония Първанова, бивш депутат и евродепутат.

Според нея е невъзможно да се предпазим от Covid-19. Италианците вече дори смятат, че се разпространява чрез фини прахови частици. Счита се, че 20% са безсимптомните заразоносители, които се движат сред нас. От Станфордския университет смятат, че заразените са 75% повече. Но процентът на смъртността при този вирус е много малък, категоричен е медицинският експерт. 

Тя коментира още, че при толкова сурови ограничения имунната система е компрометирана. Тя не се изгражда чрез прекомерна дезинфекция. Организмът трябва да се срещне с агенти, защото в противен случай ставаме жертви на други инфекции, които са много по-опасни. Каквито и мерки да се приложат, краят на заболяването е между 6 и 8 седмици. Няма зависимост между строгите мерки и броят на починалите от коронавирус. Трябва да се спазва добра лична хигиена - миене на ръце, носене на маски, да не се ходи полуболен на работа, допълни д-р Първанова. 

Смятам, че грипът през януари месец си беше коронавирус. Европа започна късно да изследва за това заболяване, счита още тя. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници