Отново смърт на пътя: Младеж наруши карантината си и предизвика катастрофа, в която почина брат му

Отново смърт на пътя: Младеж наруши карантината си и предизвика катастрофа, в която почина брат му
A A+ A++ A

Отново смърт на пътя, този път предизвикана от неправоспособен водач. 18-годишен младеж е предизвикал катастрофа, при която е починал 16-годишният му брат. Шофьорът имал кола, но нямал книжка, а заради завръщането си от чужбина бил поставен и под карантина. Той качил в колата 16-годишния си брат и с още един техен познат – негов връстник. На ляв завой преди село Презвитер Козма неправоспособният шофьор изпуснал управлението на автомобила и возилото се преобърнало. 16-годишното момче загинало на място. Окръжният прокурор на Търговище обясни, че неправоспособният шофьор е навършил 18 години и още тогава си купил кола.

Той е невредим след катастрофата. Младежът е тестван  с дрегер, който отчел 0,22 промила алкохол. Пробата за наличие на наркотични вещества била отрицателна. Експертизи ще изяснят точната причина за катастрофата. „Най-вероятно тя се дължи на неправоспособността на водача и данните, които на този етап са на лице за една висока скорост на движение“, каза Диляна Стоянова, окръжен прокурор на Търговище.

Младежът ще отговаря пред закона за това, че е причинил смъртта на брат си, както и за това, че е нарушил наложената му карантина.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници