Бойко: От 1 юли искаме да разпуснем всички мерки, но срещу глупостта не се върви

Бойко: От 1 юли искаме да разпуснем всички мерки, но срещу глупостта не се върви
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов коментира покачването на броят на случаите у нас и това защо няма да се предприемат по-сериозни мерки.

„Първо силата на вируса в момента не е така мощна каквато беше в началото на март. Второ направихме всичко, за да си организираме болниците. Както виждате проблемите в момента, които имаме са при уж при интелигенти хора, които се мъчат цяла седмица, но не отиват на преглед – така разпространяват вируса. Приложихме най-либералните мерки. Започваме още да разпускаме. Целта ни е от 30 юни нататък да пуснем всичко, но срещу глупостта не можем да направим нищо. Когато знаеш, че си заразен и нарочно ходиш и заразяваш голяма група хора. Не знам на какъв“, каза Борисов.

Той бе категоричен, че в шуменското село Изгрев заразата е пламнала заради липса на дисциплина. Той осъди остро и критиците на мерките у нас.

„Цял свят докторите прилагат едни и същи мерки, а ние се правим на интересни. Това и в политиката го има, както и в медицината. Не може такива ключови държави в медицината да взимат по-тежки мерки от нас,. Колко десетки милиони даваме за лечение в Австрия и Западна Европа - тези доктори ли не разбират. Тогава спираме лечението в чужбина. Казвам го в кавички, за да не се спекулираме“, заяви премиерът.

 „Свирепостта на вируса не е такава, каквато в предишните месеци, Има риск, но се движим на ръба“, повтори отново той.

Борисов коментира и темата с ваксинирането.

„Имаше протести срещу ваксинирането срещу коронавирус у нас още преди създаването на такава. Европейската комисия иска да капарираме бройки, в случай, че се създаде такава, а ние вече протестираме“, възмути се Борисов.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници