За ГЕРБ икономиката расте, за БСП е „изчерпана”

За ГЕРБ икономиката расте, за БСП е „изчерпана”
Опозицията предлага до Нова година да се дадат по 150 лева на пенсионер, а минималната заплата да е 350 лева. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Икономиката на България расте с малко, но сме по-добре от останалите страни, където растежът е или нулев, или отрицателен, заяви депутатът от ГЕРБ Доброслав Димитров.

„Трябва да гледаме как се движим спрямо другите държави, защото не живеем на изолиран остров", каза Димитров в студиото на бТВ в четвъртък сутринта.

„Всички от ЕС или замразиха, или намалиха заплатите. Нашата цел е по доходи да сме по-добре от 2009 година", допълни народният представител.

По думите му тук не става въпрос за предизборни приказки, защото за вдигане на доходите от ГЕРБ говорят от пролетта.

„Жертвата, която направиха българите, е голяма. Желанието ни сега е доходите да настигнат инфлацията", посочи още Доброслав Димитров.

„Натрупаната инфлация изисква 11% компенсация на заплати и пенсии", заяви от своя страна Янаки Стоилов от Коалиция за България.

Опозицията предлага до Нова година да се дадат по 150 лева на пенсионер, а минималната заплата да е 350 лева.

„България влезе малко по-късно от други страни в кризата, трябва да се предложи политика, с която да излезем по-рано", смята Стоилов.

По думите му БСП няма да се противопоставя на каквото и да е увеличаване на доходите.

„Дано поне да успеят опитите за предотвратяване на по нататъшното обедняване", коментира Стоилов.

По думите му в момента се наблюдават половинчати мерки за излизане от кризата, разчитащи предимно на европейско финансиране.

„А няма промяна на цялостната политика, с която държавата да може да стимулира заетост, особено за онези, които за първи път започват работа и оттам да се повлияе на целия процес", посочи депутатът.

Той коментира и това, че нивото на безработицата расте. Янаки Стоилов определи политиката на правителството като „изчерпана".

#България #икономика #Доброслав Димитров #ГЕРБ #Янаки Стоилов #Коалиция за България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници