Сирийската опозиция създава ново движение - Сирийска национална армия

Сирийската опозиция създава ново движение - Сирийска национална армия
Източници от британските военни кръгове съобщиха, че турски офицери са поели командването на две бригади от сирийската опозиция, които се сражават в момента срещу правителствени войски северно от Алепо и в Идлиб. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийската опозиция създава ново политическо и военно движение - Сирийска национална армия (СНА).

Решението за създаване на Сирийска национална армия беше взето след двудневни разговори в Турция и се очаква СНА да смени досегашната Сирийска свободна армия, съобщи „Файненшъл таймс", цитиран от ИТАР-ТАСС и „Дневник".

По данни на изданието начело на СНА застава влиятелният генерал Мухамад Хадж Али, избягал през август от Сирия.

Според „Файненшъл таймс" създаването на Сирийска национална армия е „нов импулс към по-висока степен на единство".

Изданието напомня „нарастващата тревога на Запада от разцеплението в сирийската опозиция" и от възможността „екстремисти да сложат ръце на парите и оръжията".

Западни военни експерти твърдят, че опозиционните сили „все още са разединени групи без необходимата дисциплина и командна структура" и създаването на СНА цели да реши този проблем, пише всекидневникът.

Междувременно военни източници в британската столица съобщиха, че офицери от турската армия са поели командването на две бригади от сирийската опозиция, които се сражават в момента срещу правителствени войски северно от Алепо и в северната част от провинция Идлиб.

Според източници от британските военни кръгове турските офицери не се намират на сирийска територия, а действат в щаб, разположен в Турция - в град Газиантеп.

#Сирия #опозиция #Сирийска свободна армия #Алепо #Турция #Газиантеп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници