Танев: Бербатов е добър футболист, но с лоши човешки качества

Танев: Бербатов е добър футболист, но с лоши човешки качества
Танев добави, че Бербатов е бил наистина важен в цялата схема на „Фиорентина” и е щял да отиде на едно хубаво място. Снимка: Дневник
A A+ A++ A

Агентът и бивш футболист Лъчезар Танев заяви, че уважава българския нападател Димитър Бербатов професионално, но има забележки към човешките му качества.

„Възпитанието и професионализма ме накараха да пусна декларация с извинение към „Фиорентина” за проваления трансфер на Бербатов, въпреки че аз нямам вина. Поне аз бях задължен, когато виновниците не намират сили, да кажа две думи на фамилията, която притежава клуба, за да не остане това огорчение към българите в този трансфер. Да дам една малка червена лампичка на Димитър и неговия агент”, разказа футболният мениджър в интервю за бТВ.

„Аз нямам абсолютно никакви финансови претенции, както се опитаха да кажат тези двамата (Бербатов и Данчев – бел. р.). 17 години се оправям доста добре в моя бизнес и не съм зависим от трансфера на Бербатов. Да, той е световен футболист, изключително талантлив, който е много уважаван. За мен е важно да участвам в такъв трансфер, но не решаващо. Остава единствено разочарованието, че те, с неговия агент, взеха решение в един много неподходящ момент, в момент, когато всички очакваха, че той е футболист на „Фиорентина” и вече пътува за Флоренция”, каза още Лъчо Танев.

„Остава едно такова горчиво усещане, тъй като дори не се сетиха да ми звъннат един телефон, за да ми се извинят. На всички се случва, но тъжното е, че не проумяват и не си дават сметка, че са се държали непочтено”, посочи той.

„Не съм обиден. Какво ли не съм видял във футбола, но не го очаквах от Емил Данчев, който е сериозен човек и си разбира от професията. Сигурно е имал своите трудности около решението на Димитър”, каза Танев.

Той добави, че Бербатов е бил наистина важен в цялата схема на „Фиорентина” и е щял да отиде на едно хубаво място.

„Не, защото аз съм в трансфера. Прави се нов отбор, който разчита на хубав и техничен футбол и закупиха няколко футболисти в тази насока като Борха Валеро и Акуилани. Той беше нужният футболист, звездата или както от клуба казаха черешката на тортата”, посочи агентът.

„Не се случи, хубаво, продължавам да ги уважавам професионално, но имам своите забележки относно човешките им качества”, каза още той.

„Аз не съм помагал за трансфера на Бербатов. Това е бизнес. Митко си е изградил име и той и агентът му нямат нужда от помощ. В тази ситуация просто аз имам контакти в този клуб и затова бяхме близо до трансфер.  Аз не съм обиден, но съм разочарован от техните действия и някои човешки качества като коректност, дадена дума и т.н.”, подчерта Танев.

„Когато всичко стана ясно аз бях на летището в Барселона и се обадих на Емил Данчев. Тогава той ми каза, че има проблем, че играчът не е убеден, че трябва да пътува. Аз му казах, че това е скандално и не може по средата на пътя да се взима такова решение. Най-малкото е неуважително към хората, които ги чакат там”, разказа той.

„Уважавам решението на Димитър, Лондон е прекрасен град, но това решение имаше време да го вземе доста преди това. Не критикувам решението, което взе, критикувам начина, по който се взе. Начинът, по който го взеха е непрофесионално. Със сигурност то има своите положителни страни и дано да е правилно, откровено му пожелавам успех”, добави футболният мениджър.

„Няма да го намразя него или неговия агент. Той обаче е име и авторитет, добил е световна слава и трябва да внимава за действията си, за начина си на поведение, за нещата, които говори. Много трудно се гради кариера и име и много лесно може да се разруши. Играчите на толкова високо ниво трябва да отговарят и интелектуално на това ниво", каза Лъчезар Танев.

#Лъчезар Танев #Димитър Бербатов #Емил Данчев #Барселона #Флоренция #Фиорентина #Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници