Ангелов: Дисциплината на хората е разклатена

Ангелов: Дисциплината на хората е разклатена
A A+ A++ A

Още когато започна тази епидемия, казахме, че ще спечелим тази битка с разум и дисциплина. Колкото повече време минава, виждаме разколебаване в хората по отношение на дисциплината. Това заяви здравният министър проф. Костадина Ангелов на брифинг на Министерство на здравеопазването и Националния оперативен щаб.

Той подчерта, че според броя на заразените в страната се наблюдава тенденция на покачване на новозаболелите. Според него здравната система разполага с легла на национално ниво.

"Ако разгледаме нещата по области, ще видим, че започваме да чувстваме затруднения. Те се дължат на няколко основни неща. Първото - българите сме разумни хора, но не всички спазваме мерките, каквито са разписани. Нашите мерките са достатъчно леки. Най-важната от тях е носенето на маски. Тъй като наблюдаваме липсата на дисциплина и неспазването на тези мерки, ще завишим контрола", обяви Ангелов.

Контрол ще се осъществява ежедневно, дори и през нощта, от всички институции на места, където има струпване на хора. В това число влизат моловете, нощните клубове, заведенията.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници